Makaron ze szpinakiem jadłam już na wiele sposobów. Wypróbowywałam przepisy z pieczarkami, szynką, kurczakiem, jednak mam wrażenie, że im więcej dodaje się do szpinaku, tym wychodzi większy bajzel i efekt jest trochę przesadzony. Moim zdaniem składniki do szpinaku powinny być proste i jedynie podkreślać jego smak. Dlatego moim sekretem są serek mascarpone i ser gorgonzola.
Oto przepis:
![]() |
Składniki: świeży szpinak, pietruszka, cebula, czosnek, serek mascarpone, ser gorgonzola, makaron |
W oddzielnym garnku przygotowujemy makaron. Na patelni blanszujemy cebulę i dodajemy czosnek. |
Szpinak możemy porwać, pietruszkę kroimy. Dodajemy składniki do cebuli, blanszujemy chwilę, dodajemy pół serka mascarpone. |
Wszystko mieszamy, po czym dodajemy cały ser gorgonzola, solimy, pieprzymy do smaku. Powstaje pyszny sos. |
Gotujemy chwilę i wykładamy na talerz :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz