Etykiety

czwartek, 28 czerwca 2012

Makaron ze szpinakiem


Makaron ze szpinakiem jadłam już na wiele sposobów. Wypróbowywałam przepisy z pieczarkami, szynką, kurczakiem, jednak mam wrażenie, że im więcej dodaje się do szpinaku, tym wychodzi większy bajzel i efekt jest trochę przesadzony. Moim zdaniem składniki do szpinaku powinny być proste i jedynie podkreślać jego smak. Dlatego moim sekretem są serek mascarpone i ser gorgonzola.

Oto przepis:
Składniki: świeży szpinak, pietruszka, cebula, czosnek, serek mascarpone, ser gorgonzola, makaron
W oddzielnym garnku przygotowujemy makaron. Na patelni blanszujemy cebulę i dodajemy czosnek.


Szpinak możemy porwać, pietruszkę kroimy. Dodajemy składniki do cebuli, blanszujemy chwilę, dodajemy pół serka mascarpone.
Wszystko mieszamy, po czym dodajemy cały ser gorgonzola, solimy, pieprzymy do smaku. Powstaje pyszny sos.
Gotujemy chwilę i wykładamy na talerz :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz