Etykiety

sobota, 16 czerwca 2012

zupka hryńska

Jest niesamowicie piękny sobotni poranek. Ciepła kawka z mlekiem, zapowiadający się słoneczny dzień, delikatny wiaterek zza okna. Taki początek dnia zapowiada dziś same przyjemności: pyszny obiad, spacerek, lody włoskie, a wieczorem lampka wina nad Wisłą. Skoro mowa o obiedzie, dzisiaj będzie coś wyjątkowo... mojego: zupka hryńska :)
Autorska zupka hryńska z przepisu poniżej: 
Oto przepis:

potrzebujemy: warzywa jak na zdjęciu
kurczak, polecam również krewetki
makaron chiński
 
przyprawy jak na zdjęciu 
wlewamy wodę na patelnię
dodajemy osolonego kurczaka

gotujemy makaron wg zaleceń na opakowaniu
postępujemy jak na zdjęciu: do uduszonego kurczaka dodajemy warzywa, sos sojowy i kukurydzę
następnie przyprawy, wszystkiego po pół łyżeczki, czosnek przecisnąć przez praskę z imbirem

wszystko dusimy kilka minut
pięknie bulgota :)
na koniec dodajemy makaron i mieszamy
gotowe! pyszną hryńską można zjeść :)








 SMACZNEGO :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz