Bardzo lubię krewetki, zwłaszcza z makaronami smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką. Dzisiaj nieco urozmaiciłam swój ulubiony przepis i do krewetek dodałam szpinak, pomidorki cherry i garś oliwek.
Przepis jest prosty:
Potrzebujemy oczywiście krewetki, kilka pomidorków cherry, świeży szpinak, czosnek, masło, makaron. Na roztopione masło wyciskamy kilka ząbków czosnku, lekko podsmażamy uważając, żeby go nie przypalić, bo danie będzie gorzkie. Dodajemy pokrojone pomidorki i porwany szpinak. Lekko podsmażamy, dodajemy krewetki, dusimy. Na koniec garść pokrojonych oliwek. Ważne jest, aby krewetki dusić niezbyt długo, to nie jest wołowina. 10 minut pod przykryciem moim zdaniem wystarczy, żeby nie były gumiaste. Makaron oczywiście gotujemy jak na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz