Jest niesamowicie piękny sobotni poranek. Ciepła kawka z mlekiem, zapowiadający się słoneczny dzień, delikatny wiaterek zza okna. Taki początek dnia zapowiada dziś same przyjemności: pyszny obiad, spacerek, lody włoskie, a wieczorem lampka wina nad Wisłą. Skoro mowa o obiedzie, dzisiaj będzie coś wyjątkowo... mojego: zupka hryńska :)
 |
| Autorska zupka hryńska z przepisu poniżej: |
Oto przepis:
 |
| potrzebujemy: warzywa jak na zdjęciu |
 |
| kurczak, polecam również krewetki |
 |
| makaron chiński |
|
|
|
| przyprawy jak na zdjęciu |
 |
| wlewamy wodę na patelnię |
 |
| dodajemy osolonego kurczaka |
 |
| gotujemy makaron wg zaleceń na opakowaniu |
 |
| postępujemy jak na zdjęciu: do uduszonego kurczaka dodajemy warzywa, sos sojowy i kukurydzę |
 |
| następnie przyprawy, wszystkiego po pół łyżeczki, czosnek przecisnąć przez praskę z imbirem |
 |
| wszystko dusimy kilka minut |
 |
| pięknie bulgota :) |
 |
| na koniec dodajemy makaron i mieszamy |
 |
| gotowe! pyszną hryńską można zjeść :) |
|
|
|
|
|
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz